Iris Kroes op vijfde editie Lifestyle Fair Oars!

BURGUM – Op zaterdag 19 april 2014 vindt de vijfde editie plaats van de duurzame Lifestyle Fair Oars!. Er is weer veel te doen en te beleven. Zo is er een optreden van zangeres Iris Kroes en kunt u tijdens een kookworkshop kennismaken met gezonde lekkernijen. Ook is er een veiling voor The Hunger Project en wordt tijdens een modeshow duurzame en Fairtrade kleding getoond.

Veiling

Op het ‘Oarsplein’ bij restaurant De Pleats wordt om 11.30 uur een veiling gehouden voor The Hunger Project. Met de opbrengst van de veiling wil Oars! bijdragen aan het doel van The Hunger Project: het stoppen van chronische honger en armoede op mondiaal niveau. Leerwerkbedrijf Global Goals organiseert dit onderdeel van de fair.

Kookworkshop

Om 12.30 uur kunt u op het ‘Oarsplein’ meedoen aan de kookworkshop ‘Oars ite’. Ook dit jaar gaan we lekker en gezond koken! Steeds meer mensen willen graag gezond eten maar hebben hier geen tijd voor of missen inspiratie. Vooral op feestjes is het nogal lastig om die gezonde lijfstijl aan te houden. Op Oars! worden hapjes gemaakt die ideaal zijn als borrelhapjes of snelle snack.

Modeshow en Iris Kroes

Dat duurzame en Fairtrade kleding en accessoires mooi en trendy zijn, kunt u zien op het ‘Oarsplein’ om 13.30 uur. Aline Fashion, Kokosport en Wereldwinkel De Oare Wrâld laten het zien tijdens een modeshow. Aansluitend is er een optreden van zangeres Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland 2012.

Oars!

Verenigingen, organisaties en bedrijven laten tijdens Oars! met veel enthousiasme zien hoe leuk, lekker en mooi duurzame, biologische en Fairtrade producten zijn. Andere thema’s zijn gezondheid & sport, duurzaam bouwen & wonen, vervoer, mode & accessoires en hergebruik van goederen. De fair is rondom De Pleats en in het centrum van Burgum. Oars! is een initiatief van de gemeente Tytsjerksteradiel en enkele ondernemers. Het volledige programma en alle deelnemers zijn te vinden op: www.t-diel.nl/fairoars.