hewwe jimme ook s’n relaasje?

DOKKUM – Niet te geloven: Saterdagavond afpraat dat de vrouw op sundagmorgen even lège blieve su, en wat denkst? Ik om acht uur d`r ût met de seun. Gien land met te bezeilen. Dus een half uur later mem d`r ook af. Teugen een uur of elf begin ik liek su as anders met kippepoaten braden en soep koken. Tot suveer is ’t geliek as in iedere andere Hushouding, docht ik.

Maar… Na ut koken en braden dien ik de boel op, we ete d’r lekker van en dan… Dan gaan ik even in de stoel zitten om uit te buiken. En ik sien afkeurend toe hoe mien lieve vrouw begint te skrobben en te boenen in de kitchen. Ik denk op dat moment waarskijnlijk it selfde as jim: ,,Mèns, doen even rustig an, of is ut nesteldrang”. Ik sèg d’r dus ook wat van. En dan, ooh beste mènsen, dan krijst alles over die heen: ,, De vetvlekken sitte op de muur en op de magnetron, de kipkrûden lege deur de hele keuken, de champignons sitte tussen ut gasstel en de muur, de verpakkingen lège over ut hiele werkblad en wie leit nou ut gehakt op de afsuugkap?”

En tot overmaat van ramp reageerd de seun ook: Ik wil naar de kinderboerderij. Maar ook wel naar de speeltûn en vooral niet op bèd. Ik sèg dat ut wel de bedoeling is dat d’r even koessen gaat maar, Ook moeke geeft hem ut veurdeel van de twijfel. Na enige skermutseling gaan beide toch naar boven, su as heit it bedocht had.

Tussen de bedrieven deur gaf ik mien allerliefste frou ook te kennen: ,, Wie seit das dou alles self skoanmake must? Dou hoest it mij niet eens te fragen maar, geef mij us wat rûmte….”

Op ut moment dat ik de laaste regel skrief komt ut stel weer naar beneden en vertrok naar de kienderboerderij.

Filmpje : My wife en zo…

Eind goed, al goed…