Het beste van Eurosonic/Noorderslag naar Asteriks

LEEUWARDEN РVolgend weekend verzamelt de hele Europese muziekscene zich in Groningen voor Eurosonic/Noordeslag. Asteriks haalt op vrijdag 17 januari het beste van dat festival naar Leeuwarden. De jonge Haagse band Taymir wordt alom genoemd als d̩ Nederlandse belofte van 2014. Uit Oostenrijk komt de hippe punkpop van Sex Jams. De support is van Suit and Tie Johns uit Nijmegen. Kaarten kosten vijf euro, te koop op podiumasteriks.nl en bij King Kong Records in Leeuwarden.

Taymir is één van de bands die het moet gaan maken in 2014. Serious Talent bij 3fm, optreden op Noorderslag en een succesvolle debuutplaat. De band werd bij DWDD, de Volkskrant en 3voor12 genoemd als dé belofte van 2014. Jong, energiek en met een gezonde dosis Haagse Bluf. Muzikaal houden ze het midden tussen catchy britpop en psychedelische rock die we kennen uit de jaren zeventig. Debuutsingle Aaaah was al een grote hit. Wij voorspellen ze alvast als de festivalhit van het komende jaar.

Sex Jams laat zien dat ze in Wenen meer hebben dan mooie paleizen en orkesten. Een stel vrolijke hipsters met een energieke liveset. Hun laatste album Trouble, Honey staat vol met punkpop gemixt met soundscapes en noise. Voor fans van Bettie Serveert een absolute aanrader, al vergelijkt de band zichzelf graag met Blondie. Het heeft in beide gevallen iets te maken met de blonde lokken van de zangeres.

Uit Nijmegen komt Suit and Tie Johns. Het trio speelt lome riffs en grooves die doen denken aan The Velvet Underground. Debuutplaat Paul werd begin dit jaar uitgebracht. De band speelt op Noorderslag en komt de dag daarvoor langs in Asteriks.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland

Geef een reactie