Frisian Forze Festival Kick off in Romein

LEEUWARDEN – Het festival seizoen staat al bijna weer voor de deur. Het duurt niet lang meer of het ene na het andere muziekfestival zal weer plaats gaan vinden. Als voorbereiding op dit alles vindt er op vrijdag 7 maart in Poppodium Romein te Leeuwarden een heuse kick off voor het festivalseizoen plaats. Een festival georganiseerd door de organisaties Freeze Forze en Frisian Party Zone. Op het programma staan de bands Timber, Nothing, Pander en Blackish. Tussen de bands door zal de muziek verzorgt worden door DJ Dikke Prima. De avond is geheel gratis toegankelijk en de deuren gaan open om 19.30.

Frisan Forze Festivak Kick Off: een feestje ter ere van het begin van het steeds langer wordende festivalseizoen. Je kunt het je op dit moment misschien nog amper voorstellen, maar binnen 2 maanden zal het festivalseizoen al weer losbarsten. De twee organisaties, die met hun grote tourbussen door heel Europa op bijna ieder festival aanwezig zijn, geven deze avond gezamenlijk een gratis toegankelijk feest.

Freezeforze en Frisian Party Zone zijn initiatieven van een groep enthousiaste muziekliefhebbers die van het touren langs de binnen- en buitenlandse rockfestivals hun leven maakten. Om niet meer altijd in een tentje te hoeven overnachten, besloten ze een bus te kopen. De organisaties trekken altijd veel bekijks op de verschillende festivals en sinds enkele jaren wordt er vaak samengewerkt. Het werd dan ook hoog tijd voor een gezamenlijk feest en wat is nou een beter moment dan tijdens het begin van het nieuwe festivalseizoen.

Het programma bestaat uit vier bands en DJ Dikke Prima. Hoofdact is de classic rock coverband Blackish uit Lemmer met o.a. Iron Maiden, Metallica, Deep Purple, Sass Jordan & Kim Wilde op het repertoire. Ook de stoner/thrash band Pander uit Kollum is van de partij. De Leeuwarder Newwave band ‘Nothing’ komt een kort maar krachtig optreden doen en als opener is gekozen voor de grunge/metal band ‘Timber’ uit Leeuwarden.