Fietsroute door de Noardlike Fryske Wâlden

REGIO – Het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden nodigt uit om per fiets verkend te worden. Daarom hebben diverse partijen in de regio het initiatief genomen om gezamenlijk een fietsroute door dit prachtige gebied op kaart uit te brengen. De eerste kaart is dinsdag 13 mei door voorzitter Douwe Hoogland van de agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) overhandigd aan NFW-ambassadeur Joop Atsma.

De 127 kilometer fietsroute door het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden is gebaseerd op het fietsknooppuntensysteem. De route gaat door een afwisselend en kleinschalig landschap, oude dorpjes en langs elf bijzondere picknickbanken. De kleurrijke picknickbanken met gebiedskaart, die vorig jaar geplaatst zijn, vertellen door tekst, spelletjes en foto’s het verhaal van de Noardlike Fryske Wâlden. De locaties van de picknickbanken zijn tevens een start- of eindpunt van de fietsroute. De banken staan in Kollum, Buitenpost, Harkema, Eastermar, Rottevalle, Oudega, Burgum, Oentsjerk, Damwâld, De Westereen en Veenklooster.

De overhandiging van de ‘Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden’ vond plaats bij Paviljoen De Leyen bij Rottevalle. De fietsroute is mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, de bij het Nationaal Landschap betrokken gemeenten, Staatsbosbeheer, Falkplan, Dwaande en de vereniging NFW.

 

Foto: Joop Atsma, ambassadeur van de Noardlike Fryske Wâlden, neemt de eerste kaart in ontvangst.