Expositie Streetlife in gemeentehuis Kollum

KOLLUM – Op maandag 26 mei 2014, ’s middags om half vier, opent burgemeester Bilker in het gemeentehuis in Kollum de expositie ‘Streetlife van Her’ uit Burum. Tijdens de expositie, van 26 mei tot en met 3 juli 2014, zijn de beelden van de fotograaf te bewonderen.

De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars/fotografen en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities.

Streetlife door Her
Her staat voor Herman Peter van der Reiden uit Burum. Her fotografeert sinds zijn jeugd en is autodidact. Daarnaast schildert hij en maakt hij installaties. StreetLife-fotografie bestaat misschien wel net zolang als de fotografie zelf en geeft een beeld van wat de fotograaf ziet als hij op straat loopt. In deze tentoonstelling zijn ook een aantal binnenopnames genomen, die goed aansluiten bij het thema. Bekende streetlife fotografen zijn bijvoorbeeld: Henri Cartier- Bresson, Robert Frank & Eugene Atget. Ook Robert Capa hield zich bezig met streetlife-fotografie.

In de tentoonstelling ‘Streetlife’ worden beelden getoond van waarnemingen uit de periode 2010-2013 op meerdere plekken in Nederland. Herman observeert mensen in hun situatie en legt daar verslag van in een momentopname. Het zijn steeds spontane foto’s; er wordt niet geposeerd. Fotobewerkingsprogramma’s worden zeer spaarzaam gebruikt.

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezichtigen van 26 mei tot en met 3 juli 2014, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.