Experimentele krautrock van Paus en Camera naar Asteriks

LEEUWARDEN – Rocktober knalt nog even verder in Podium Asteriks. Met de experimentele progrockband Paus uit Portugal en krautrockende Duitsers van Camera staat er een redelijk psychedelische avond op de rol. Kaarten voor deze show op vrijdag 17 oktober zijn zowel online te koop, als bij King Kong Records in Leeuwarden.

Paus: het Portugese woord voor toverstokken. Hieraan verleent deze (Portugese) band zijn naam. En met recht: de progrockband levert twee zeer op elkaar afgestemde drummers. Paus opende al eens voor Radiohead en HEALTH en hebben de reputatie knallende live-shows te geven. Met wat psychedelica, een hardcore verleden en een lading experimentele popsongs lijkt het muzikale plaatje compleet. Paus was op de afgelopen editie van Eurosonic nog een grote hit onder recensenten.

‘Krautrock Guerilla’, zo wordt de muziek van het Duitse trio Camera genoemd. Een experimentele band, waarbij de drummer tevens de rol van frontman vervuld. Ondanks hun duidelijk hoorbare voorliefde voor Duitse bands uit de jaren 70, is bij de mannen een zeer eigen geluid te horen. Met een minimale drumset en een synthesizer brengen ze de muziek tot een eigentijds geheel. Verwacht van de heren die eerder met bands als NEU! hebben gespeeld dus ook lange, psychedelische jams en wat ambient.

In de Rocktobermaand van Podium Asteriks zijn op vrijdag de 31ste nog Yawns en Nouveau Vélo te zien. Verder deze maand: The Bony King of Nowhere + Sväva (24/10), de Popronde met Pauw, The Silverfaces en CUT_ (donderdag 23/10) en een reeds uitverkochte Asteriks Special met Thomas Azier op dinsdag 21 oktober. Het volledige programma is te vinden op podiumasteriks.nl