Energieke rammelpop van Apneu en Katadreuffe in Asteriks

LEEUWARDEN – Apneu en Katadreuffe spelen op vrijdag 23 mei in Asteriks. De Amsterdammers van het undergroundlabel Subroutine spelen energieke rammelpop. Support is er van Sexton Creeps uit Groningen en de talentvolle Dokkumers van Yuko Yuko. Tickets kosten vijf euro en zijn te koop op podiumasteriks.nl of bij King Kong records in Leeuwarden.

Het  Amsterdamse label Subroutine staat al een tijdje garant voor spannende underground-acts. Vrijdag 23 mei duikt podium Asteriks de Amsterdamse garage in met Apneu, rammelpop van het kortste soort. Net als debuutplaat Boy Problems staat het recent gereleasde Hard Feeling vol met puntige, korte popsongs. Apneu maakt van catchy rammelnummers die je binnen twee minuten mee kunt zingen. Een feestband, al kwam het alleen maar door de namen van de bandleden: Moronica Lewinsky, Delta Mongolloyd, Ellen Degenerate en Debilio Estevez. Dat belooft wat.

Subroutine-labelgenoot Katadreuffe neemt iets meer tijd voor hun muzikale uitspattingen. Hun experimentele mix van krachtige rock en rondvliegend gruis maakte op Noorderslag al flink indruk. Voorgaande EP´s Period en Quel Gargantua! hielpen ze al de Amsterdamse garage uit en Europa in, maar met Malconfort leveren ze écht een plaat van formaat.

Uit Groningen komt Sexton Creeps, een internationaal muziekproject uit de lokale underground kunstwereld. Dit collectief experimenteert met de nodige psychedelica, gitaren en DIY soundscapes en -effecten. Hun laatste album Lesbian Skies werd helemaal bij elkaar gecrowdfund door Sexton Creeps-fans.

Yuko Yuko uit Dokkum opent de avond. De jonge Friezen maken verrassend eigenzinnige wave. De band bracht met een aatal opzienbarende videos uit in dezelfde lo-fi rammelige stijl. De band is één van de Friese bands die is geselecteerd voor de Popronde 2014.