Double Bill op Rocktober in Asteriks

LEEUWARDEN – Het is nog heel even Rocktober bij Asteriks en in dat kader zorgen YAWNS en Nouveau Vélo voor een zeer waardige afsluiting. Het Belgische YAWNS brengt de psychedelische 60’s naar Asteriks, terwijl Nouveau Vélo uit Helmond zijn gewaardeerde frisse surfpop speelt. Deze Double Bill vindt plaats op vrijdag 31 oktober, de kaartverkoop is al gestart. Voor 5 euro zijn de tickets online verkrijgbaar tot 13.00 op de dag van het evenement.

Het Belgische viertal Yawns brengt deze avond psychedelische 60’s pop ten gehore. De invloeden van de band zijn The Beatles, Tame Impala en The Black Angels. Ze spelen met name lo-fi nummers met pakkende melodieën. Deze jonge gasten uit de Kempen leerden elkaar kennen op de muziekschool en zijn nog maar een jaartje bezig.

De drie heren van Nouveau Vélo maken frisse surfpop, een geluid die doet denken aan de jaren 80′, doorspekt met shoegaze en galm. De band staat op het Subroutine label, waar de band al eerder drie EP’s heeft uitgebracht. Het titelloze album van de band is door een overgroot deel van de critici laaiend enthousiast ontvangen.

Tevens is er voor de uitgevallen show van De Kift een vervangende datum gevonden. Op zaterdag 15 november gaat de band in de herkansing, reeds gekochte tickets blijven geldig. Verder in november: The Pussywarmers and Réka (7/11) en Jungle By Night (21/11).

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.