De Slag om Horizontour in Romein


Tijdens “De slag om Horizontoer” strijden 4 bands per avond om een felbegeerde plek voor Horizontoer 2014. Op donderdag 27 februari komt de Slag om Horizontour naar Poppodium Romein in Leeuwarden. Aan het einde van deze avond maakt de jury bekend wie zich heeft verzekerd van een ticket voor Horizontoer 2014. Entree op deze donderdag is slechts € 2.50 (inclusief 1 gratis consumptie) en de deuren zijn vanaf 20:00 geopend.

10 dagen, 7 schepen, 5 Waddeneilanden. Ook in augustus 2014 vaart het rondvarende festival Horizontoer alweer voor de 26e keer langs de Waddeneilanden om elk eiland een onvergetelijk festival te bezorgen. Schepen afgeladen met bands, singer/songwriters, cabaretiers en straattheateracts bezetten voor een dag alle kroegen, podia, straten en pleinen om alle eilandbewoners en toeristen te voorzien van cultuur en entertainment.

Dit jaar voor het eerst een nieuw concept vanuit de organisatie van Horizontoer: “De Slag Om Horizontoer”. Omdat er elk jaar honderden acts zichzelf opgeven zijn er drie avonden georganiseerd waarop acts de kans krijgen de programmeurs te overtuigen van hun kwaliteit. Het totale programmeursteam is als jury aanwezig bij deze avonden om een winnaar te kiezen. Deze winnaar wint direct een felbegeerde plek in de programmering van Horizontoer 2014!

In Leeuwarden zullen Tim Tells, Nicsz, A Name From The Moon en KrakersIJland het tegen elkaar op gaan nemen.

Naast de vier acts die een plek willen verdienen zal er ook een ambassadeursact optreden, dit is een gerenommeerde naam die in het verleden meegevaren heeft met de toer. Alles bij elkaar betekent dit een avond vol spanning, muziek en cultuur.