De Kruidhof sluit seizoen succesvol af met zonnige Oogstdag

BUITENPOST – Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost sloot op zaterdag 11 oktober het seizoen af met een druk bezochte Oogstdag. Ruim 1100 bezoekers kwamen genieten van de opbrengst van de tuinen. Zo was er de jaarlijkse Fruitshow van bijzondere oude fruitrassen en een markt met proeverijen, streek- en biologische producten in de Kloostertuin en de kas. Voor kinderen en volwassen waren er verschillende workshops en rondleidingen rondom fruit, kruiden en tuinmateriaal.

De Kruidhof organiseerde dit jaar een appeltaartbakwedstrijd voor bezoekers. Een professionele jury bestaande uit bakker Siep van der Bijl, Tweede Kamerlid Lutz Jacobi en directeur van De Kruidhof Jan Willem Zwart testten de taarten op smaak, kleur, uiterlijk en originaliteit. Na afloop werd de prijs voor het beste recept uitgereikt aan mevrouw Wiersma uit Dokkum.

Strijd tegen voedselverspilling

2014 is het jaar tegen de voedselverspilling. De opbrengst van de jaarlijkse pompoenproeverij voor het goede doel ging dit jaar naar de bouw van een pizza-oven op De Kruidhof. Volgend jaar wil De Kruidhof op de Oogstdag pizzaatjes bakken met kinderen met producten uit de tuin. De restanten van de ingeleverde appeltaarten werden na de prijsuitreiking uitgedeeld door Tweede Kamerlid Lutz Jacobi aan bezoekers, zodat die er iemand blij mee konden maken.

Succesvol seizoen

Directeur van De Kruidhof Jan Willem Zwart: “Ik kijk terug op een zeer geslaagd seizoen. Steeds meer mensen weten de weg naar onze prachtige botanische tuin te vinden en realiseren zich dat hier veel meer te beleven is dan je in eerste instantie bij een botanische tuin verwacht. Met de komst van de prachtige speeltuin op ons terrein zien we ook heel veel jonge gezinnen en ‘pakes en beppes’ regelmatig terug komen. We hebben dit jaar bijna 20.000 bezoekers mogen ontvangen en dat is meer dan ooit!”