De Kift in Asteriks L’warden

LEEUWARDEN – De Kift gaat in Asteriks voor honderdvijftig man in de herhaling, nu met een nieuw album op zak genaamd Bidonville. De support wordt verzorgd door bluegrass/countryband The Old Ditch Riverhoppers. Kaarten zijn online te krijgen tot 13:00 uur op de dag van het evenement, of bij King Kong Records in Leeuwarden.

Het tiende studioalbum van de Nederlandse band met wortels in zowel punk als fanfare kwam een aantal weken geleden uit. De Kift maakte Bidonville in samenwerking met acteur Sanne den Hartogh. Het album heeft duidelijke banden met zowel literatuur, film én theater. De muzikale basis voor dit album werd gelegd met de gelijknamige muziektheatervoorstelling Bidonville. Tijdens Oerol speelden ze dit voorjaar vijftien uitverkochte voorstellingen op een enorme, zelfgebouwde vuilnishoop in het bos.

De band gaat bijzondere projecten en samenwerking overigens niet uit de weg. Te denken valt aan ondermeer Franz Ferdinand, Calexico, theatergroep Tryater en Tania Kross. De Kift baant zich sinds 1988 met zijn eclectische sound een succesvolle weg door het Nederlandse muzieklandschap. Punk, fanfare en poëzie met een rauw randje. Met een smeltkroes van kleurijke sounds, theatrale optredens en verbale uitspattingen is de band aangenaam veelzijdig te noemen

Vóór De Kift begint, is Old Ditch Riverhoppers te zien. Jabe en Franke, twee vrienden met een verleden in de metalscene, vonden een nieuwe muzikale liefde in de bluegrass en oldtime country. Na het toevoegen van multi instrumentalist Maurits was de Old Ditch Riverhoppers geboren. Een mix van bluegrass, oldime country, blues, gespeeld met gitaren, banjo’s, mandoline, fiddle en contrabas. Waarmee ze vooral een energiek feest neer weten te zetten.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland.