Bier en metal met Tankard in Romein

LEEUWARDEN – De Duitse thrash metal band Tankard is al meer dan dertig jaar een gevestigde naam in de wereld van heavy metal. Niet alleen om de muziek die ze maken maar minstens net berucht vanwege de nummers die eigenlijk alleen maar over één ding gaan: bier. Op zaterdag 1 maart staan de heren in Poppodium Romein te Leeuwarden. In het voorprogramma de Groningse metal band Overruled. Entree op deze metal avond is € 15,- en de deuren zijn vanaf 20:00 geopend.

Heavy metal en bier, voor menig headbanger iets waar ze zich ontzettend mee verbonden voelen. De Duitse band Tankard weet deze twee dingen perfect te combineren door snoeiharde thrash metal te maken met teksten over bier en andere alcoholische dranken!

Tankard’s laatste album “A Girl Called Cerveza” kwam in 2012 uit en voor komend jaar staat er alweer een nieuwe plaat op de planning: “R.I.B (Rest In Beer)” . Serieus goede thrash metal van een Duitse legende, want zo mogen ze inmiddels wel genoemd worden.

Overruled brengt je een dynamische combinatie van 80’s heavy, speed en thrash metal. Deze jonge vier mans formatie uit Nederland is begonnen in januari 2012 en is sindsdien uitgegroeid tot een strakke, energieke live ervaring. Headbangen en los gaan op het podium, mensen entertainen en het brengen van metal zoals het gebracht hoort te worden is waar Overruled voor staat.