Be Quick, winterstop, kerst, oud en nieuw en Evelyn Pander

DOKKUM – Dames en heren, even geen foto’s en video’s. Ook even niet in het ouwe Dokkumer taaltje, Even in het abn en … even met een serieus tintje. Be quick, bedankt voor dit geweldige jaar. Een jaar met progressie. Voor de zomer heren 1 gepromofeerd naar de tweede klas en zelfs de heren en dames van weleer triomfeerden. Ook MD2 MB1 en ME1 haalden de kampioenstitel binnen. Het 45+ team werd ook kampioen in Zeist en nota bene genomineerd voor de Sportprijs van Dongeradeel. De uitslag hiervan wordt bekend gemaakt in het Rûnwei Sportcafé van RTVNOF. Geheel CSV Be Quick heeft een Fair Play-onderscheiding gekregen. De club werd tweede in de competitie rond de Sportiviteitsbeker van Scheidsrechtersvereniging Noord en West Friesland.

Al met al goed jongelui, zeer goed. En ook het gras is nu eens bij ons groener dan bij de buren. Wat ligt het er mooi bij, niet jongens?

Het is aangebroken, de kerstperiode. En die is niet voor iedereen even makkelijk. Ik heb gisteren met een goede vriend een kipschnitsel gegeten. Hij zit deze kerst alleen. Eerlijk gezegd denk ik dat het niet eens vertrouwd is dat hij alleen zit. Hij kan door de miscoördinatie van zijn spieren niet eens de kalkoen in zijn mond krijgen. Laat staan dat er kalkoen op tafel staat.

Er zijn ook mensen die dit jaar voor het eerst alleen zitten. Na een gelukkig huwelijk en kleurrijk leven is er een trouw lid naar het volgende level gehaald en blijven er troostelose familieleden achter. Ik denk aan de achterblijvers, familie en vrienden.

Maar ja, we moeten verder. En dat kunnen we. Als ik kijk naar de werkzaamheden die verricht zijn tijdens en na de zomervakantie. Neem nou de kantine. Echt fantastisch is het geworden. En wat dacht u als de nieuwe kleedkamers straks klaar zijn. Het zal een verruiming van het voetbalbeleven gaan worden. Ik wil u hier dan ook vragen om veel oliebollen te bestellen bij csv Be Quick ten bate van de realisatie van de nieuwe kleedkamers.

Ik hoop, in deze donkere dagen, dat het voor u gauw januari is. Dan zitten we voor de stemmingstoestand en gemoedssfeer weer aan de goede kant van de tijdlijn en gaan we het licht weer tegemoet.  Ik neem nu een pammetje. Heeft mij gisteravond ook goed voldaan: Ik heb lekker geslapen en gedroomd over, jawel: Evelyn Pander. Ik hoop morgen weer zo ontspannen wakker te worden.

Ik wens u fijne kerstdagen en het allerbeste voor  2015,

 

Harmen Poortman