Be Quick teugen Waterpoortboy’s, de zes eitjes van Poortman

SAM_6416 SAM_6427SAM_6405SAM_6419SAM_6410

 

 

 

DOKKUM – Su, ik bin thús na een moai potsje voetbal. Een lekkere zes nul… Heerluk. Ik en Heerke waren vooraf even in het openluchtrookhok sitten gaan en dèr werden we goed opwarmt deur de terreinmeester.  Jaaaa, ik kin d`r niet teveul over sèguh maar, syn verhaal was hartverwarmend. Een bitsje spiritueel. Eigenlyk wat teugen het sensueel getinte aan. Nou was wel dûdelyk wèrom: ,, Hij had de seumerjas aan.”

Maar ut leek wel of waren myn batterijen weer leeg of ik was beseten van de spirituele woorden ût ’t rookhok want, op een gegeven moment dacht ik dat een speuler van Be Quick aan ut praten was met de maan. As’t de eerst en de tweude foto hierboven in mekaar overlope laast dan su’st sèguh dat ik gelyk hew, niet waar? Ik weet niet, ik voelde ineens iets en… en su sien ik ineens een vögelnest aan de andere kant van ut veld in de bomen. Ik kreeg weer dat warme gevoel. Naast my werd opmerkt: ,, Poortman, as’t su deurgaast dan kin Lammert beter weer foto’s make en dan mut een ander maar die stukjes skrieve. De kop d`r by houwe!

Nou toen hew ik my weer concentreerd op de wedstriid en de speulers van Be Quick hewwe dat voelt, docht ik. In de eerste helft binne drie goals maakt maar, nou ook weer drie in de tweude helft. Ik had dus wel gelyk dat de maan goed stond…. En die seumerjas van Leegstra: ,,Ut kon wel seumer wurde, de vruchtbaarhied skoat deur de atmosfeer. En omdat ik de vögelwacht niet op myn dak hewwe wil laat ik, i.v.m. de privacy van die beestjes, de binnenkant van ut nèst niet sien. Maar, nim maar van mij aan dat dèr zes eikes in lagen…..

Hier nog een afwaaid filmke: De verwarde reporter

Nou kiek ik even naar de titel van dit stukje en dan denk ik dat die man die naast my sat wel een bitsje gelyk had….

SAM_6443SAM_6408SAM_6442SAM_6424 SAM_6412

 

 

 

 

Volgende: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2014/be-quick-vs-dokkum-de-verborgen-goals/

Eerder: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2013/be-quick-in-de-winterstop-heerke-wat-ut-syn-doen/

Geef een reactie