Be Quick, Naast sien skoenen?

SAM_9607 SAM_9610 SAM_9608 SAM_9615 SAM_9614

 

 

 

 

 

DOKKUM – Goedendag bèste BQ-fans, Dit was mooi!! 6-0 tegen Leeuwardia. Prachtig. Maar voor dat ik Heerke ophaalde had ik ook al zu’n gevoel van: ,, Ja, dit wurd ‘m vandaag”. Soms hew je dat. Ut was zu’n echte Admiraliteitsdag! De vlag hing al ût. Ik had bij de groate Jumbo ook al even een pûtsje snoep kocht. Nou ja, een PÛDE. Na een stuk of wat hew ik de zak van sinterklaas overdragen aan ’t kantinepersoneel. Die lusten dat wel. Ik was al beroerd. Maar de gehaktbal smaakte bèst. Bedankt Weidenaar.

Die eerste goal van de heer Wouda; wat een streep van een skot. Maar ze waren allemaal mooi hoor. Ik kin niet iederien bij naam maar geweldig. Wat hew ik weer genoaten. Ik zag die speulers van Leeuwardia wel: ,,ze werden d’r bleek van.” Dat kin ook niet anders want ik hew hoart dat ien flessen bleekmiddel inplaats van bidons met vocht in hun kratsje deen had. Ik weet ut fijne d’r niet van maar, ut was een geroesemoes op de tribune… Ja Waarachtig!!

Maar ut hielp wel. zu kon ik iets doen wèr ik vorig jaar nooit in slaagd bin: ,,Een goal filme!!!!” Echt waar. ut is my lukt!! Ik zet hem onderaan dit bericht. Kiek straks maar even. En weest wat nou zu lullig is? Dat ze nou zège dat ik eigenwiis wur. Ja echt, Ik loop zugenaamd nou naast mien skoenen. Nou, mooi spul is dat. Ik zuu dat nooit doen!!! Dat wete jim ook wel. Oke, ik hew wel even een kreet over ut veld gooit. Ik hew ook even songen en dèrbij ook even dânsd. Oke oke, ik hew ook even de skoenen ût deen… en een selfie maakt… Nou ja, ik mag toch wel een bitsje trots weze? Dat binne die mannen aan de ander kant van ut veld ook.

Maar wat dan weer niet lukt is is ut skieten van een foto van een zeevogel. Die zweefde wat boven ut veld maar, alle keren as ik skiete wuu was d’r weg. Ik hoorde ien zègen dat die beesten zu brutaal binne dat ze de patat ût de bakjes van de mènsen pikten. Ergens in Harlingen bij de haven, of zu. Nou, je kin wel nagaan: ,, De crisis slaat ook in de beestewereld toe.”wat dacht je dan.

Het bèste BQ-gelovigen,

Harmen Poortman

Klik hier voor een impressie van Be Quick tegen Leeuwardia

Klik hier veur de goal 2-0 De tweede goal in de wedstriid veur Be Quick

Vorige week: Be quick, 2e klasse nieuwe opstelling en voetbalbenen

SAM_9621 SAM_9626 SAM_9627 SAM_9631 SAM_9632