Be Quick: Een huwelyk zonder internet, interpret.

Dwaande logoDOKKUM – Goeie avond Dokkumers en dorpelingen in ’t moaiste deel van Nederland. En eventueel ook een verder afgelegen lezer in Den Hollandsche Rijk. ‘k Bin even met de ‘kop yn ‘e wyn’ weest op de snor. Bin even an weest by een paar goeie vrienden en dèr sprak ik een meiske dat voetbalt bij de dames van Be Quick. Wat zij my vertelde over ouwe vandagen… de mond viel my open van verbazing. Maar ik had su ook mien ervaringen.

,, De jeugd is onbeskoft en brutaal maar, wat denk je van die ouwtjes”, aldus deze sportieve jonge meid van een jaar of twaalf. ,,Ze sjeese je gewoan voorby in hun scootmobiel en sège dan dats’t ût de weg gaan must. ,,Kinst van my een hûnegefal krije”, Een veul voorkomende kreet ût de mond van pake en beppe volgens deze ambitieuze sportvrouw.

Ik was onderweg naar deze vrienden al even an weest bij een frouwtsje ût de bouwjaren van voor de oorlog wèr we dan met syn allen wat omdenken om hewwe. Nou ja, dat dachten we dat dat op priis steld wurde sú. jaaahaa, dat súst denke! Nou, ’t liekt d’r niet op.

Ik kom dèr anriiden, stap van de snor en klop voorzichtig op ’t rût. Dèr achter leit ze in een stoel met ien voet op tafel en in de rechter hand de afstandbediening. “t hoofd wurd van de linker bovenhoek van de rugleuning omhoog tilt in kalm tempo en draait naar ’t raam. De ogen wurde in slowmotion opend en kieke my aan. Het hoofd skud drie keer van links naar rechts en zakt weer in de aanvangspositie. Wat ik toen dacht kinne jim vast niet rade.

Toevallig hew ik een skoft leden bij een gepensioneerd stel een computer installeerd, ten minste ik deed dèr mien bèst voor. Ik kreeg ’t op die dag niet klaar want, ik had wat andere kabeltsjes nodich en zei dat ik de volgende dag weer terug komme sú of eventueel nog ien dag later. Dat ze voor ’t weekend weer internet hewwe súden garandeerde ik. Must miene!!! ,,Twee dagen zonder internet? Dan krije wy de dagen niet om. Gien sprake van. Voor vier uur wil ik hier vanmiddag weer online wése dus, bel maar een monteur die d’r wel doel over hewt. Kosten binne niet belangryk.”

Je lope dan teugen de seuventich en hewwe dus minstens fyftich jaar zonder internet leeft. Wat hew je dan by ’t end had as je nou alleen maar de dagen vulle kinne met “interpret”.

Groet,

Ouwe seun

Volgende: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2014/be-quick-het-serieuze-werk/

Eerder: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2014/be-quick-jaarverslag-riek-wur-ik-dr-niet-van/