Basisscholen Tytsjerksteradiel doen mee aan Maand van het Tennis

BURGUM – Elf basisscholen in de gemeente Tytsjerksteradiel doen in april mee aan de Maand van het Tennis. Leerlingen krijgen de komende weken les van tennisleraren van lokale tennisverenigingen. Doel hiervan is de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de tennissport en lokale tennisverenigingen. Er doen ruim 400 leerlingen van basisscholen uit de gemeente mee aan het tennisproject.

De lessen

Tijdens de lessen worden alle facetten van de tennissport behandeld. Dit kan het hooghouden van een tennisbal zijn, maar ook het spelen van een echte tennispartij. Als afsluiting van het project organiseren de tennisverenigingen in de meivakantie verschillende activiteiten op hun eigen sportpark. Ook kunnen de deelnemende kinderen na afloop nog een aantal lessen meetrainen tegen een gereduceerd tarief.

Sportstimulering

De Maand van het Tennis wordt georganiseerd vanuit de gemeentelijke sportstimulering, in samenwerking met lokale tennisverenigingen. Sportstimulering is een gezamenlijke aanpak van de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Kollumerland. Het doel is onder andere het sportaanbod op en rond scholen te stimuleren en sportverenigingen en scholen met elkaar in contact brengen. Ook in Achtkarspelen en Kollumerland doen basisscholen mee aan de Maand van het Tennis.