André Rieu tuk voor TukTuk Lauwersoog

LAUWERSOOG/MAASTRICHT – We zijn een tijdje geleden benaderd door het team van André Rieu met de vraag of het mogelijk was al onze tuks naar Maastricht te krijgen. Ik had nog geen idee waarvoor. En ik dacht bij mezelf meneer weet u wel waar Lauwersoog ligt!! Na even verder praten kwam ik er achter dat het voor de concerten van Andre was. En dan gaat het balletje rollen. 

Overleggen met elkaar. Wat gaan we doen? Hoe gaan we het doen? We moesten boekingen afzeggen kan je dit maken? Kortom wikken en wegen maar een absolute ones in a lifetime oppertunity . Hoe gaaf is het. De tuks op de vrachtwagen gezet en dan ga je met je tuks on tour. Er zijn in totaal 20 tuks. De andere komen uit België.  Woensdag hebben de chauffeurs geoefend met rijden. Andre kwam zelf kijken en zijn mening geven. Donderdag was generale repetitie met alle 20 tuks het Vrijthof op. Stapvoets rijden en kijken hoe dat gaat. Inmiddels 3 concertdagen gehad nog 5 te gaan.

Frank en ik zijn chauffeur. En dan ga je dus met leden van het orkest in alle prachtige kostuums en jurken naar het podium. Ongelofelijk wat een ervaring. Onze Dirk is ook mee die maakt mooie foto’s. Nu maar hopen dat het weer goed blijft. Wij zijn trots. We hebben zo hard gewerkt om tuktuklauwersoog in ons gebied op de kaart te zetten en nu zetten we onze tuks en het prachtige Lauwersmeergebied landelijk op de kaart. Wereld beroemd in eigen land. We lopen naast onze schoenen van trots en glimmen als een oorwurm. Hard werken word beloond!!!!

Tekst en foto: Peternel Looze