Van Asteriks naar Romein in grote optocht met de Amsterdam Klezmer Band

LEEUWARDEN – Vrijdag 13 december gaat Serious Record met de Amsterdam Klezmer Band in een grote optocht van Asteriks naar Romein. Daar moet je bij zijn! Serious Record tracht met 363 uur non-stop live-muziek van 6 t/m 21 december het wereldrecord ‘langste concert ooit’ te verbreken. De opbrengsten van de kaartverkoop en een deel van de baromzet gaan naar 3FM Serious Request. 
Afgelopen vrijdag ging Serious Record in Podium Asteriks van start. Inmiddels hebben zo’n 4500 bezoekers een kaartje gekocht en hebben bijna tweehonderd bands een optreden gegeven.De Amsterdam Klezmer Band verzorgt aanstaande vrijdag om 16:00 uur op een spectaculaire wijze de overgang van Serious Record van Podium Asteriks naar Poppodium Romein. De klok staat dan precies op 163 uur non-stop livemuziek. In een grote optocht gaat de band al muziekmakend dwars door het centrum van Leeuwarden van Asteriks naar Romein. De band geeft aansluitend een optreden. Later op de avond speelt ook de band Handsome Poets. In Romein spelen nog tot 21 december non-stop bands waaronder Stevie Ann, Jacco Gardner en MakeBelieve. Naast concerten zijn er ook thema’s zoals de 3FM Talent Night met o.a. Mister and Mississippi en Qeaux Qeaux Jones.Het huidige record staat op 360 uur en is in handen van een café in Michigan (VS). De bands mogen tussen de nummers door niet langer pauzeren dan 30 seconden. De ombouwtijd tussen de acts bedraagt maximaal 5 minuten. Het exacte reglement is te vinden op www.facebook.com/notes/serious-record/voorwaarden-serious-record/535451329881317

Serious Record is een initiatief van Poppodium Romein en Podium Asteriks in samenwerking met D’Drive (School voor Creatieve Industrie).

Geef een reactie