Tytsjerksteradiel tweede MKB-vriendelijkste gemeente van Fryslân

BURGUM РTytsjerksteradiel mag zich tweede MKB-vriendelijkste gemeente van Frysl̢n noemen. Dit is woensdag 2 oktober bekendgemaakt.

Alleen de gemeente Skarsterlân scoort hoger bij het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland onder de 27 Friese gemeenten. In het onderzoek van 2010-2011 eindigde Tytsjerksteradiel nog op plaats zes van de ranglijst.

MKB-vriendelijkste gemeente

Met het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente wil MKB-Nederland de dienstverlening van gemeenten voor ondernemers en de samenwerking tussen beide optimaliseren. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar vier onderdelen: tevredenheid van ondernemers, imago, communicatie en beleid en de prijs-kwaliteitsverhouding van gemeentelijke lasten.

Tytsjerksteradiel

Gemeente Tytsjerksteradiel eindigt bij alle onderdelen in de top tien. Een prachtig resultaat, aldus burgemeester Eric ter Keurs. Het doet hem goed dat ondernemers tevreden zijn over de betrokkenheid en dienstverlening van de gemeentelijke organisatie.

Ook is het volgens de burgemeester positief dat Tytsjerksteradiel hoog scoort op de prijs-kwaliteitverhouding van gemeentelijke lasten. Dit betekent dat ondernemers Tytsjerksteradiel een aantrekkelijke vestigingsgemeente vinden.

Geef een reactie