TIJDELIJKE SLUITING PONDEROSA DOKKUM

DOKKUM – De burgemeester van Dongeradeel heeft besloten bar-dancing de Ponderosa een tijdelijke sluiting op te leggen. Sinds de heropening in juni 2012 is er in de weekenden veel overlast door vernielingen, vechtpartijen en lawaai. Ondanks verschillende aanwijzingen van politie en gemeente lukt het de horecaondernemer niet om de openbare orde en veiligheid binnen en buiten de Ponderosa op de uitgaansavonden te waarborgen. Met de tijdelijke sluiting van de Ponderosa neemt de burgemeester een voorzorgsmaatregel om verdere herhalingen van verstoringen te voorkomen. De horecaondernemer krijgt nu de mogelijkheid om een goed veiligheidsplan te maken.

Maatregelen

Om een einde te maken aan de overlast, zijn er diverse gesprekken geweest met onder andere politie, buurtbewoners van de Oranjewal, het betrokken beveiligingsbedrijf en de eigenaar van de Ponderosa. Meerdere malen is de eigenaar van de Ponderosa verzocht maatregelen te treffen. De horecaondernemer heeft wel een beveiligingsbedrijf ingezet, maar dit heeft niet geresulteerd in het beëindigen van de overlast. Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente nu verdere verstoringen voorkomen.

Ponderosa vanaf 8 februari gesloten

Vanaf 8 februari is de Ponderosa gesloten voor publiek. Als de horecaondernemer een goed veiligheidsplan opstelt, waarmee de openbare orde en veiligheid kan worden gewaarborgd, mag de Ponderosa vanaf 11 maart 2013 weer open.

Geef een reactie