Serious Record Leeuwarden, serieuze zaak!

Serious Record LeeuwardenLEEUWARDEN – Serious Record is nog volop in de race voor het breken van het wereldrecord langste concert ooit. Deze grootse actie, voor 3FM Serious Request en de strijd tegen de wereldwijde kindersterfte door de gevolgen van diarree, ging afgelopen vrijdag met succes van start. Vanavond om negen uur wordt de grens van 72 uur non-stop livemuziek bereikt, er is dan nog 291 uur te gaan. Op dit moment vindt Serious Record plaats in Podium Asteriks. Tot 13 december treden hier non-stop nog honderden bands op.

De Amsterdam Klezmer Band verzorgt op 13 december om vier uur ’s middags de overgang naar Poppodium Romein met een nog niet eerder vertoond lopend optreden door de stad. Op 21 december moet de teller rond middernacht op 363 uur staan en het record verbroken zijn. Eén van de eisen van Guinness Book of Records is dat er op elk moment minimaal 10 bezoekers aanwezig moeten zijn. Dit blijkt vooral in de vroege uren lastig. De recordpoging beleefde al een aantal kritische momenten. De organisatie is tevreden over het verloop tot nu toe, maar roept iedereen op Serious Record te steunen door zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Er zijn inmiddels meer dan 3500 kaarten verkocht. De volledige opbrengst van de kaartverkoop en een gedeelte van de baromzet gaat naar het Glazen Huis.

Facts:
– Vandaag om 21:00 uur wordt de 72 uur grens gepasseerd en hebben er al 101 bands opgetreden
– Stand bezoekers tot nu toe is 3537
– Tot nu toe werd drie keer de grens van 10 bezoekers bereikt (minimum eis Guinness Book of Records)
– Serious Record draait op meer dan 300 vrijwilligers
– Geluidsapparatuur wordt volledig gesponsord (GV Stage Equipment/Visie Events)
– De complete backline is gesponsord (door Pearl Drums, Eden, Marshall en Korg)- Het huidige record is in handen van AJ’s Music Café in Michigan (VS) en staat op 360 uur

Geef een reactie