Scholen Dongeradeel ontwikkelen een drietalige game

DOKKUM – Het gemeentebestuur van Dongeradeel wil meertaligheid bij de jeugd stimuleren. Daarvoor is de gemeente in gesprek gegaan met onder andere Afûk en Cedin met als resultaat een innovatief project voor de ontwikkeling van een drietalige game door en voor de jeugd.

Beste idee wordt werkelijkheid

Voor het maken van deze game wordt er een wedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De opdracht voor de leerlingen is om een idee voor een educatieve, drietalige game te bedenken, dat in de vorm van een app wordt uitgebracht. Uit alle inzendingen wordt een top 3 gekozen. De leerlingen van de top 3-scholen mogen hun idee pitchen aan een jury. Het beste idee wordt daadwerkelijk gerealiseerd.

Workshops apps ontwikkelen

Publy Interactieve Uitgevers biedt de winnende school workshops aan waarin de leerlingen een kijkje in de keuken van het maken van een app. Bovendien kan de winnende school een digitaal cadeau tegemoet zien. De scholen zijn inmiddels uitgenodigd mee te doen aan de wedstrijd en krijgen eind januari meer informatie over de wedstrijd.

Meertalig onderwijs bevordert algemene taalontwikkeling

“Het leren van meerdere talen biedt kinderen niet alleen een goede basis, maar zorgt er ook voor dat de algemene taalontwikkeling beter verloopt,” aldus wethouder Sicco Boorsma. “Door bovendien meertaligheid te koppelen aan deze innovatieve digitale game, sluiten we aan bij de interesse van de jeugd en kunnen kinderen er veel plezier aan beleven. Daar ben ik van overtuigd!”

Geef een reactie