Prijsuitreiking portretwedstrijd koning Willem-Alexander

Zaterdag 14 september 2013 | 13.40 uur in het gemeentehuis te Burgum: 

Ze zijn bekend: de winnaars van de portretwedstrijd in verband met de troonswisseling. Tijdens de Dag van de Democratie op zaterdag 14 september in het gemeentehuis worden de prijzen uitgereikt.

Op 30 april 2013 deed koningin Beatrix afstand van de troon en werd Willem-Alexander als koning ingehuldigd. Een nieuwe koning betekent een nieuw portret voor onder andere de raadszaal. Tytsjerksteradiel riep daarom alle (amateur) kunstenaars uit de gemeente op een portret te maken van de nieuwe koning. Iedere kunstuiting was welkom, van schilderij tot borstbeeld.

Inzendingen

Uiteindelijk zijn er vijftien kunstwerken ingeleverd. Een deskundige jury onder leiding van oud-burgemeester Polderman heeft de inzendingen beoordeeld. Twee kunstwerken zijn als beste uit de bus gekomen. Ze worden aangekocht door het gemeentebestuur en krijgen een prominente plek in het gemeentehuis.

Prijsuitreiking

Tijdens de Dag van de Democratie op zaterdag 14 september worden de twee winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen dan een cheque met een passend geldbedrag. Alle inzendingen zijn tot eind september te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.

Dag van de Democratie
Op 14 september staan de deuren van het gemeentehuis letterlijk open. Er zijn verschillende activiteiten, zoals een lezing van Foppe de Haan en een workshop invloed uitoefenen. Ook is er een vergadering van de jeugdgemeenteraad en vindt het eerste verkiezingsdebat plaats. Daarnaast is er gedurende de hele middag politieke markt in de publiekshal.

Geef een reactie