Opening nieuw parkeerterrein Stania State

Donderdag 19 september 2013 | 18.30 uur

OENTSJERK – Gemeente Tytsjerksteradiel en Staatsbosbeheer hebben samen een terrein met 100 ‘onzichtbare’ parkeerplaatsen gerealiseerd bij landgoed Stania State aan de kant van de Dr. Kijlstraweg. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Oentsjerk in vervulling. Op donderdag 19 september wordt het nieuwe parkeerterrein officieel geopend.

Het nieuwe terrein is geschikt als parkeerlocatie, maar ook de ideale plek voor een dorpsfeest. In het verleden was het weiland vaak te nat voor dorpsactiviteiten. Dit is nu verleden tijd. Het terrein heeft daarnaast door het gebruik van grastegels een ‘groene’ uitstraling die past bij de rest van landgoed Stania State.

Materiaal

Op het parkeerterrein is gebruik gemaakt van Eco Plus roosters van het bedrijf TONN uit Heerenveen. Deze grastegels zijn gemaakt van gerecycled afvalplastic en zijn alleen subtiel zichtbaar. Hierdoor heb je de uitstraling van een goed onderhouden groen veld. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Jelle Bijlsma BV uit Oentsjerk.

Opening

Tijdens de opening op donderdag 19 september komen districtshoofd Jesler Kiestra van Staatsbosbeheer en wethouder Houkje Rijpstra van Tytsjerksteradiel aan het woord. Als het weer het toelaat wordt aansluitend een luchtballon opgelaten. Het gaat om de BOB-luchtballon van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Hiermee wil de gemeente benadrukken dat het voor gebruikers van het parkeerterrein belangrijk is op tijd af te spreken wie rijdt en dus geen alcohol drinkt.

Geef een reactie