Open atelierroute in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Open Atelierroute Leeuwarden deelt dit jaar Kunsttegoed uit. Tijdens de negentiende editie ontvangen bezoekers een tas vol kortingsbonnen, die ze kunnen besteden bij de deelnemende kunstenaars.

Het Fries Museum is dit jaar op 2 en 3 november het vertrekpunt voor de Open Atelierroute. Dansschool MarlienDans&Meer verzorgt de openingsact, zaterdag 2 november om 11 uur. De dansgroep treedt daarna nog op in verschillende ateliers.

In de hal van het museum delen medewerkers van de Stichting Kunstpromotie Leeuwarden duurzame en milieuvriendelijke tasjes uit met daarin de plattegrond van de stad met alle open ateliers, en een pakket tegoedbonnen. Deelnemende kunstenaars bieden bijvoorbeeld korting op hun werk, op workshops of demonstraties.

Behalve dat bezoekers aan de route kennis kunnen maken met schilders, tekenaars, keramisten en beeldhouwers, fotografen en textielkunstenaars zijn er dit jaar ook muzikale  bijdragen te beluisteren. Johan Juckers (Irish stew), High Young Fu (Chlóë Louman en Tammy Rompas), Stuart Mavis en het duo Raimon en Anne zullen akoestische optredens verzorgen . Dichter Rienk Kruiderink zal op zaterdag uit zijn nieuwste werk voordragen. Op de website www.openatelierroute-lwd.nl  en www.facebook.com/openatelierrouteleeuwarden staat het schema van alle optredens.

Zoals elk jaar is de plattegrond op een bijzondere manier vormgegeven. Dit jaar heeft deze de vorm van een uitvouwbare Oldehove.

Geef een reactie