Informatieavond voor starters op woningmarkt Tytsjerksteradiel

BURGUM – Op donderdag 14 november a.s. is een koopwoningmarkt voor starters in De Pleats in Burgum. Vanaf 19.30 uur kunnen geïnteresseerden er terecht voor allerlei informatie. Er zijn adviseurs van verschillende bedrijven en organisaties aanwezig.

Starters op de koopwoningmarkt kunnen tijdens de markt informatie krijgen van de lokale NVM makelaars, een bank, een notaris, een woningbouwcorporatie en het Energie(k) Loket. Deze deelnemers laten zien dat er in Tytsjerksteradiel volop mogelijkheden zijn voor (jonge) mensen die graag een (eerste) woning willen kopen.

De bank legt uit hoe hoog een hypotheek mag zijn. Makelaars vertellen over hun woningaanbod. Ook vertellen ze welke woningen geschikt zijn voor startende en dus vaak minder vermogende kopers.

Medewerkers van het Energie(k) Loket uit Gytsjerk laten met behulp van een presentatie zien welke maatregelen er genomen kunnen worden om een woning energiezuiniger te maken. Ze vertellen welke maatregelen er te nemen zijn, wat ze kosten maar vooral ook wat ze opleveren.

De notaris licht nieuwe kopers in over allerlei juridische aspecten die bij het kopen van een woning aan de orde komen. De gemeente toont enkele nieuwbouwlocaties al ligt de focus deze avond vooral op het bestaande aanbod.

Deze ‘startersavond’ vindt donderdagavond 14 november plaats in De Pleats, Burgum. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.30 uur.

Geef een reactie