Nationaal schoolontbijt met kinderburgemeester en échte burgemeester

Schoolontbijt BonifatiusschoolDOKKUM – Donderdagochtend brachten burgemeester Waanders en nieuwe kinderburgemeester Esra Braaksma een bezoek aan de Jenaplanschool Sint Bonifatius te Dokkum om daar samen met 95 kinderen te ontbijten. Zo gaven zij het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 400.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.000 basisscholen.

Burgemeester Waanders onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Voorafgaand aan het ontbijt namen de burgemeester en de kinderburgemeester een cadeau van de kinderen van de Jenaplanschool in ontvangst. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeesters uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan War Child

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Waanders voor haar ontbijtje met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De Jenaplanschool nam de cheque met een bedrag van € 300,- in ontvangst. Waanders kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het was een erg feestelijk ontbijt met hele enthousiaste kinderen. De kinderen weten hoe belangrijk het is om goed te ontbijten en soms is het ontbijt, zoals vandaag, een groot feest.”

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het elfde jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

 

Geef een reactie