MUSIC BATTLE 058: DE FINALE

musicbattle3LEEUWARDEN - Wie heeft de beste band van de NHL Hogeschool en Stenden? Dat gaat de finale van de derde editie Music Battle 058 op 28 maart in Podium Asteriks uitwijzen. Namens de NHL Hogeschool trekken Siroc, Insurrection en Stuart Mavis ten strijde, voor Stenden doen Stonecrobs en Alligator Running Shoes dat. De speelvolgorde wordt op de avond zelf geloot. De beatboxer Maask sluit de avond af. De deuren van Asteriks openen om 20:00 uur, de entree is €5,-. Voorverkoop bij King Kong Records en op www.podiumasteriks.nl.


De sfeer in de aanloop naar deze finale van de jaarlijks terugkerende bandcontest is gespannen. Stenden heeft twee wapenfeiten met de bijzonder goed gespeelde popliedjes van Stonecrobs en de funk en energie van Alligator Running Shoes. De NHL Hogeschool zet daar de goed rappende Siroc, de prachtige singer-songwritersliedjes van Stuart Mavis is de kneiterharde metal van Insurrection tegenover.

De bands moeten in de twintig minuten speeltijd die ze hebben laten zien wat ze waard zijn. De jury, bestaande uit Jan Pier Brands (grootste muzieknetwerker van ‘t Noorden), Kimberly van der Velden (zangeres Daily Bread) en Peter Dijkstra (stukjesschrijver OOR), moet dan één winnaar kiezen. Die winnaar gaat behalve met de titel ook naar huis met een uitgebreid prijzenpakket, bestaande uit gratis studiotijd bij de Hitfabryk, bandcoaching van Freesonica, een fotoshoot van Ruben van Vliet, songwriten met Snoet en Smoel, een exclusief interview met 3voor12 en airplay bij Noardewyn van Omrop Fryslân.

Dat de Music Battle 058 een springplank is voor ambitieuze bands bleek al bij eerdere edities van de contest. Zo mocht Lyonite dankzij het winnen van de eerste editie het metalpodium op Freeze 2011 openen en stond AmayamA dankzij een finaleplek in de tweede editie op het hoofdpodium tijdens het Befrijdingsfestival.

Geef een reactie