Het glazen huis in Winkelcentrum Damwâld is geopend

Glazen huis geopend1DAMWÂLD – Burgemeester Aalberts heeft woensdag 18 december om 13:45 uur – samen met de Mobiele Eenheid van Fryslân- het glazenhuis in Damwâld geopend. In het winkelcentrum van Damwâld kan het winkelend publiek deze week genieten van verschillende artiesten die optreden in het glazen huis. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie van Serious Request.

Na de opening werden de eerste DJ’s Jelmer Hilverda, Willem van Dijk, Jildou Visser en Patrick Sjoerdstra opgesloten. De hele week treden er verschillende artiesten op in het glazen huis van Damwâld. Het glazen huis is tot en met 24 december geopend van 09.00 tot 19.30 uur. Bezoekers kunnen bij het glazen huis geld doneren voor Serious Request. Ook is het mogelijk om dit te doen via een speciaal hiervoor geopend bankrekeningnummer. Dit nummer staat vermeld op het glazenhuis en de Facebookpagina van Winkelcentrum Damwoude.

Het officiële glazenhuis van 3FM staat dit jaar in Leeuwarden. Het thema van Serious Request is dit jaar diarree. Zo’n 800.000 kinderen sterven jaarlijks onnodig door diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. De drie DJ’s die van 18 t/m 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Geef een reactie