Eerlijk overnachten bij B&B Mindertsfean

026 Fairtrade certificaat B&B MindertsfeanEARNEWALD РAnneke de Vlas van B̻d & Brochje Mindertsfean in Earnew̢ld ontving dinsdagmiddag 16 juli het Fairtrade certificaat uit handen van wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel. Mindertsfean verdient het certificaat vanwege de vele Fairtrade producten die gebruikt worden in de B&B.

Fairtrade

Anneke de Vlas is al jaren vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Burgum. Daar komt ze volop in aanraking met Fairtrade producten. Het is dus niet vreemd dat ze in haar Bêd & Brochjeook Fairtrade producten gebruikt. Bij het ontbijt kunt u bijvoorbeeld een kopje Fairtrade koffie of thee verwachten en op uw brood Fairtrade beleg. Hiermee helpt Anneke de Vlas kleine boeren in ontwikkelingslanden aan een eerlijk loon. Met dat eerlijke loon kunnen de boeren zelf voorzien in hun primaire levensbehoeften. Bovendien krijgen ze de gelegenheid om zich te ontwikkelen, zodat ze onafhankelijk van hulp de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Fairtrade Gemeente

Het Fairtrade certificaat wordt uitgereikt vanwege de Fairtrade Gemeente campagne. Tytsjerksteradiel is sinds 2011 een Fairtrade Gemeente. Dat wil zeggen dat er bij de gemeente, maar vooral ook bij bedrijven en organisaties, volop aandacht is voor eerlijke handel. Zo telt de gemeente al ruim zestig Fairtrade bedrijven en organisaties. In Nederland zijn ondertussen 33 Fairtrade Gemeenten, 88 gemeenten zijn bezig de titel te bemachtigen.

Geef een reactie