Commissaris van de Koning John Jorritsma bezocht Dantumadiel.

P1040500

Foto: Nanne Nicolai

FEANWALDEN – Tijdens zijn bezoek aan de gemeente Dantumadiel had de heer Jorritsma een druk programma. Hij heeft gesproken met burgemeester en wethouders, de fractievoorzitters van de gemeenteraad, vrijwilligers en vertegenwoordigers van dorpsbelangen.

Na een gesprek met de burgemeester en wethouders werd Talma Hûs in Feanwâlden bezocht. Daar werd hem een doorkijkje gegeven in de toekomstplannen en de ontwikkelingen in de zorg.

De commissie Wetterwâlden Bûtenfjild bood tijdens het bezoek van de Commissaris hem het rapport ‘Tûk ferbine’ aan. De uitreiking vond plaats in het natuurgebied Bûtenfjild. De commissie Wetterwâlden Bûtenfjild is een initiatief van een aantal inwoners uit Feanwâlden en wil de recreatieve infrastructuur in het gebied doorontwikkelen.

Het bezoek werd afgesloten in MFC de Beijer in Rinsumageast. Daar verzorgden vrijwilligers een rondleiding door het gebouw. Na de rondleiding was er een gesprek met de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

Regelmatig brengt de Commissaris van de Koning een bezoek aan gemeenten in Friesland. Aan de hand van gesprekken met bestuurders, inwoners en instellingen stelt de Commissaris van de Koning zich op de hoogte van het reilen en zeilen van de gemeenten.

Geef een reactie