Buitenlands bezoek in Dongeradeel

DOKKUM – Op woensdag 24 april 2013 kreeg locoburgemeester Albert van der Ploeg van de gemeente Dongeradeel buitenlands bezoek. Leerlingen uit klas 3Ha van het Dockinga College doen namelijk mee aan het tweejarige Comeniusproject, een internationaal project waarbij leerlingen uit zes landen kennis maken met elkaar en met elkaars leefomgeving en gewoonten.

Op 24 april kwamen de leerlingen van het Dockinga College, samen met de leerlingen uit Italië, Spanje, Polen, Duitsland en Turkije en hun begeleiders naar het stadhuis in Dokkum. Ze overhandigden brieven over de evaluatie van het project, een reisverslag naar het Turkse Tokat en een praktische toeristische gids met dvd aan de locoburgemeester.

De buitenlandse studenten zijn van 22 tot en met 26 april in Dokkum. Ze hebben een druk programma, waarin ze het Comeniusproject samen gaan evalueren. Om beter kennis te maken met de Nederlandse en de Friese cultuur, brengen ze onder andere een bezoek aan molen ‘De Zeldenrust’ en het Admiraliteitshuis in Dokkum, de visafslag in Lauwersoog, het bezoekerscentrum in Hegebeintum, ‘t Fiskershúske in Paesens-Moddergat en de stad Leeuwarden.

Het Comeniusproject wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europees Platform. Het doel van het project is om de leerlingen bewust te maken van het belang van het over de grenzen durven te kijken, hun blik te verbreden en om hen voor te bereiden op het werken in grotere verbanden. Een bijkomend voordeel is dat hun kennis en vaardigheden van de Engelse taal en de ICT toe zullen nemen. Het Comeniusproject is uitgeroepen tot eTwinning-project van de maand april.

Geef een reactie