Besparen op woonlasten

KOLLUM – Op dinsdag 8 oktober 2013, om 19.30 uur is de eerste informatiebijeenkomst ‘Energiek Wonen’ in het gemeentehuis van Kollum. Hoe kunt u geld besparen op de energiekosten en het comfort van de woning verbeteren? Deskundige Charlie Kock informeert u over het 4-seizoenen huis. Tijdens de energiemarkt kunt u kennismaken met het E-Team Kollumerland. Onder de aanwezigen wordt een Maatwerkadvies, een Wattcher en een Slimme thermostaat verloot.

Informatiebijeenkomsten op 8 en 28 oktober 2013
Waar liggen uw kansen om de woonlasten te verlagen en het wooncomfort te verbeteren? Laat u informeren tijdens een informatiebijeenkomst. Het platform en het E-Team Kollumerland organiseren twee bijeenkomsten voor alle inwoners van Kollumerland:

  • 8 oktober 2013 om 19.30 uur in het gemeentehuis van Kollum;
  • 28 oktober 2013 om 19.30 uur in MFC De Tredder in Westergeest.

 

E-Team Kollumerland
Maak tijdens de informatieavond kennis met het E-Team Kollumerland en laat u door hen informeren. Zie voor de deelnemende bedrijven op www.e-teamkollumerland.nl.

De leden van het E-Team sponsorden eerder de ‘Verkiezing Energiekste Woning’.

Vier seizoen huis

Comfortabel en zuinig wonen. Wie wil dat nou niet? Charlie Kock uit Bontebok is adviseur duurzaamheid. Hij vertelt tijdens de informatieavonden hoe een woning aangepast kan worden, waardoor het alle seizoenen van het jaar comfortabel in de woning is en toch bespaard wordt op de energiekosten.

Kans op een prijs!

Zowel op 8 als 28 oktober wordt onder de aanwezigen een Maatwerkadvies, een Wattcher en een Slimme thermostaat verloot. Een maatwerkadvies geeft inzicht waar en hoeveel bespaard kan worden in uw eigen woning. Per investering staat de terugverdientijd vermeld.

De Wattcher geeft het energieverbruik in uw gehele huis aan. Met dit apparaatje is een besparing van 15 % op de elektriciteitskosten mogelijk!

Met de Slimme thermostaat kan door de slimme aanwezigheidsdetectie tot 26% op de energierekening worden bespaard.

Programma
Kijk op voor het programma van de informatieavonden op www.woneninkollumerland.nl.

Energiek Wonen

Het ‘Platform Wonen in Kollumerland’ wil graag alle inwoners van Kollumerland bewust maken van mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen. Door te investeren in de woning, wordt bespaard op energiekosten. Hierdoor worden de woonlasten verlaagd en tegelijkertijd het wooncomfort verbeterd.

Als vervolg op de actie ‘Verkiezing Energiekste woning van de gemeente Kollumerland c.a.’ organiseert het platform het project ‘Energiek Wonen’. Voor het verduurzamen van woningen is in Kollumerland een consortium opgericht. Woningeigenaren kunnen bij deze lokale bedrijven terecht voor advies, isolatie en technische installaties.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân.

 

Geef een reactie