Be Quick tegen FC LEO, Ik hou myn frou tevreden

De Reporter(Column) DOKKUM – Nou beste kijkbuiskindertjes, wat hew ik lang wachte mutten veur dat ’t mien tiid weer was. Jim ook, begreep ik wel. ,,Harmen, moai dats’t d’r binst! Skriefst ook weer een stukje?” Dat vien ik heel leuk en dèrom weer een verhaal dat wederom volledig ût de dúm sogen is. Komt ie:

Allereerst die ploeg die op die gróte foto hierboven afbeeld is. Ze noeme zichself de Jostiband. Nou ja, as je dat wille dan doen je dat. Wel even dank aan Lammert veur de foto’s want, ik was niet goed voorbereid. De batterij van myn camera was niet goed opladen. Dat betekent eigenlijk dat ik geen beelden hew van de tweede helft. Nou binne in die helft ook maar twee goals vallen en de ander vier in de eerste helft. Dat kin je dan een voordeel noeme maar, ik was self ook niet su bij de tiid, blykbaar.

Ik vroeg de speulers van Be quick even te wachten met scoren want, ik had de reservecamera niet paraat. En wat denks’t? Tuurlyk ging die bal d’r in. Vut commentaar van de Jostiband. ,,Wie hewt nou een camera met lege batterijen? En niet bij de tiid.  Wat does’t hier dan? En wie hewt dan die volle batterijen? Dyn wiif seker!!” Nou mannen, ik hew een makkelyk antwoord: ,, Ik hou myn frou tevreden dus, zij brûkt geen batterijen. Hoe sit dat met jim frouen?”

Maar hier dan een goed voorbeeld van hoe je su’n goal filme kinne: [Klik hier veur su’n voorbeeld] En [Klik hier veur nog su’n voorbeeld]

Nou zoek ik nog een goeie verslaggever. Wie voelt hem geroepen want, dan nim ik de volgende keer de audiorecorder ook even met. De heer Draijer misskien???

Goed weekend verder,

Harmen Poortman

 

Volgende keer: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2013/be-quick-1-teugen-de-westereen-1-verslag-van-de-tribune/

Eerder: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2013/be-quick-supporter-misdraagt-zich-in-chinees-restaurant-te-dokkum/

Geef een reactie