Be Quick 1 – Broeksterboys 1, De Kontsjes fan Be Quick

SAM_5522

SAM_5523 SAM_5581 SAM_5604

SAM_5592

 

 

 

 

(Column) DOKKUM – Oanze Heerke het beste berichten kregen van de dokter. Su goed selfs dat hij misskien wel gebrúk make mag van een scootmobiel. Dan kin d’r op eigen houtsje naar de thúswedstrieden van Be Quick. Dan bin ik vut weer chauffeur af. Ik begin ’t krekt leuk te vienen. Nou ja, vanavond bin ik ‘r nog bij: Be Quick teugen Broeksterboys; 2-5 werd de eindstand. ,,Ik vond ’t een oefenwedstried met veul spelelementen!!”  (Laat mij ook es vaktaal brúke!). De grensrechters van beide clubs gingen d’r al fanût dat het pittig wurde suu. Ze hadden beide de helm al onder ’t shirt.

Half acht ariveerden we op ’t sportcomplex en we skoven aan bij ’t volk aan de picknicktafel. Dèr was ’t al striedig, Durk sien sigaren súden op onbeskofte wiize hem ontfutseld wurde. Ik hew toen de mannen aan tafel vraagt of ik van dat tafereeltsje wel een foto make  mocht. It ging my eigenlik om “De Kontsjes fan Be Quick”. Die staan rechts van de foto teugen ’t hek te sien naar hun mantsjes. Krekt niet op de foto. Ik dacht bij myself: ,,Straks praetsjes, seksuele je wete wel en dan mag ik hier nooit weer komme” Dus mannen,  bedenk die Kontsjes d’r maar even bij.

Acht uur begon de wedstried en Heerke en ik saten op de onderste bank van de tribune, vlak bij ’t trapke. Die kontsjes skoven vervolgens dèr ook allemaal langs en zochten een plekje hoger op. De dames houwe van parfum want, ik hew s’n seuven verskillende geuren roken. Nou hew ik saterdag en sundag eigenmaakte snert eten en gustern hachee, dus ik kon wat teugengas geve. Dèr hew ik trouwens gienéén over hoord. (Kom ik d’r even genadig van af).

De tweude helft kwam ’t geurigste en fleurigste kontsje van heel Be Quick aanlopen. Ik dacht dat Daniëlle graag naast mij sitte wu?! Nou bin ik d’r achter dat ’t alleen maar om de speulers gaat. En dan met name die éne. Nou hew ik dèr een foto van maar die is niet goed lukt. ,,En die van oans tweeën lekker wel, Poppie!!”

Be Quick,  Broeksterboys en natuurlijk Daniëlle, bedankt veur de moaie avond.

Harmen Poortman

Eerder: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2013/be-quick-2-tegen-hardegarijp-2-de-wesp/

Volgende: http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2013/be-quick-tegen-wykels-hallum/

Geef een reactie