25e AH Dokkum schoolkorfbaltoernooi zeer geslaagd

Schoolkorfbaltoernooi 289DOKKUM – Korfbalvereniging De Granaet uit Dokkum kan terugkijken op een bijzonder geslaagd 25e schoolkorfbaltoernooi. Woensdagmiddag kwamen maar liefst 542 basisschoolkinderen naar Dokkum om mee te doen aan de jubileumeditie van het toernooi, met dit keer als hoofdsponsor de Albert Heijn uit Dokkum. Met dank aan alle sponsoren en adverteerders, tientallen vrijwilligers, deelnemende schoolkinderen en alle bezoekers werd het een fantastische dag.

Jubileumeditie voor De Granaet
De 25
e editie van het toernooi werd na een gezamenlijke warming-up geopend door burgemeester Marga Waanders. Voor korfbalvereniging De Granaet was deze editie extra bijzonder omdat deze voor de 25e keer werd georganiseerd. Net als het allereerste toernooi, had ook dit toernooi als doel om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor korfbal. Dat lukte zeker, want tijdens het toernooi schreven zich al enkele nieuwe leden in bij de vereniging.

Spannende poules
Op de 13 velden werden veel spannende poules gespeeld, waarbij soms op doelsaldo een winnaar uit de bus kwam. De Burgerschool en de Regenboog hadden beste groepen 6 als beste groepen 8 uit de bus. Deze vier teams mogen binnenkort meedoen aan het Fries Schoolkorfbalkampioenschap dat op 5 juni in Olderberkoop worden gehouden. Bij de schutterskorf vielen daarnaast Isabella Sijtsma, Mariëlle Kuipers en Emmely Bakker in de prijzen.

Naast hoofdsponsor Albert Heijn uit Dokkum, werd het toernooi ook mede mogelijk gemaakt door: Electroworld Talsma, Van Wieren en Vellinga, De Jong Kantoormeubilair, Kabel Noord, Autobedrijf Stellema, Uw Kozijnadviseur, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Bijlstra Installaties en alle adverteerders. 

Geef een reactie