Seventies feeling bij Asteriks dankzij hardrockers ’77

LEEUWARDEN – ‘77 tourt dit voorjaar door Nederland en speelt 6 april bij Podium Asteriks. De Spanjaarden trakteren op de sfeer van AC/DC van de oude held Bon Scott. Black Bottle Riot doet hier een flinke schep bovenop. Support is van Downbeat Maestro’s. De deuren gaan open om 20.00 uur. De entree is vijf euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

Hoewel de titel van debuutalbum 21st Century Rock (2009) anders doet vermoeden, heeft ’77 een onvoorwaardelijke liefde voor de tijdloze rock van AC/DC. Menig band heeft geprobeerd de grote Bon Scott te imiteren. ’77 doet het onwaarschijnlijke en herinnert aan de Australische gigant. Hoe ze dat doen? Door vele uren in de studio en op veel podia flink te zweten.

Opgericht in 2005 door de gebroeders Valeta reflecteert ’77 een ideologie en muzikaal concept van de seventies. Een periode waarin de band zich helemaal thuis voelt. Na een goedlopende EP en korte Spaanse tour kwam ’77 met 21st Century Rock, dat door de Spaanse media gezien werd als hét nationale (hard)rockalbum van het jaar. Het doet sterk denken aan AC/DC, maar is ook een combinatie van rock ’n roll en boogie. Daarnaast wordt een brug geslagen naar de classic hardrock uit de jaren zeventig. Het tweede album High Decibels kwam vorig jaar uit. De plaat heeft een good old sound en is meer electrifying, direct en noisy dan het debuut.

Black Bottle Riot is ook greep naar de real deal. Verwacht sterke en diepe vocals over strakke drums en stijgende, bijtende gitaren. Black Bottle Riot haalt zijn inspiratie uit de blues, country en classic rock. Invloeden van Lynyrd Skynyrd, Thin Lizzy en Black Sabbath zijn goed terug te vinden. De heren maken korte, pittige rocktracks, spelen met de echte ‘been there, done that’-mentaliteit en benaderen de muziek met een woeste Wolfpack-houding.

‘Give me a Downbeat, Maestro!’ De supportact dankt zijn naam aan deze woorden van Ronnie Dawsons alltime rockabilly-hit Action Packed. De Friese viermansformatie heeft op tributeshows van Elvis en Cash al samengespeeld met Highway 54 en Billy Benton & The Birddogs. Bandleden Overwijk, Fopma, Gietema en Van der Bij besloten hierna hun muzikale skills samen te voegen. Bezoekers kunnen zich opmaken voor some good old ’50 roots, rockabilly dirty blues en rockin’ surf music.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland.

Geef een reactie