Lola Kite brengt catchy eightiespop naar Asteriks

LEEUWARDEN – Op vrijdag 27 april staat Lola Kite in Podium Asteriks. Het viertal trakteert Leeuwarden op  synthesizerpop dat doet terugverlangen naar de jaren tachtig. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sleep Party People uit Denemarken en de Groningse formatie Partiboi. De deuren gaan open om 20.00 uur. De toegang is vijf euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

Het was enige tijd stil rond de heren van Lola Kite, bekend van onder meer de single Everything’s Better. Maar de band is bezig met een fraaie comeback. Lola Kite maakt psychedelische synthesizerpop uit de jaren tachtig. Volgens nu.nl zijn de heren ‘perfect in staat om de synthpop van drie decennia geleden te reproduceren.’

Het debuutalbum Lights werd in 2011 goed ontvangen. Begin dit jaar verscheen bij het gerenommeerde label Excelsior opvolger I Start To Believe You. De band tourde eerder met onder meer Bettie Serveert en Spinvis en stond op Into the Great White Open en Noorderslag.

Sleep Party People is de eerste supportact. De muziek van de Denen is naar eigen zeggen een mix van My Bloody Valentine, Flaming Lips en Cocteau Twins. Het gelijknamige debuutalbum werd in hun thuisland omschreven als één van de mooiste maar ook raarste albums van de afgelopen tijd. Sleep Party People, dat op de Europese tournee onder meer Moskou, Parijs en London aandoet, zal  trachten ook Leeuwarden een ‘andere dimensie’ te laten beleven.

De Groningers van Partiboi, twee jongens én vrouw, spelen vooral nummers met disco-, house- en punckrockinvloeden. Ze timmeren sinds 2010 aan de weg en hebben door heel Nederland op verschillende podia gestaan.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland.

Geef een reactie