Friezen en Vlamingen geven streekproducten een verhaal

DOKKUM – Op 25 en 26 september komen Vlaamse plattelandsondernemers uit de regio Meetjesland-Leie & Schelde naar Noordoost-Fryslân. Het is de start van een internationaal samenwerkingsproject tussen de ondernemers in deze gebieden. Het project ‘Hoeve- en Streekproducten MET een verhaal’ is de aanleiding. Ondernemers nemen een kijkje in elkaars streekproducten. Het tegenbezoek van ondernemers uit Noordoost-Fryslân naar België volgt op 15 en 16 oktober.

Streekproducten

De ondernemers komen tijdens het werkbezoek bij veel bedrijven. Bij ieder bezoek staan hoeve- en streekproducten en hun bijbehorende verhaal centraal. Met de nieuwe kennis en inspiratie zoeken de ondernemers naar nieuwe producten en markten. Ook zoeken zij naar goede manieren om de producten onder de aandacht te brengen van de consumenten. Binnen het project wordt minimaal één nieuw streekproducten arrangement uitgewerkt.

Leader

Het project komt voort uit de Leaderaanpak. De Europese Unie geeft financiële ondersteuning aan deze aanpak. De Leaderaanpak stimuleert allerlei projecten die de economische vitaliteit en de leefbaarheid op het platteland verbeteren. Plattelandscentrum Meetjesland coördineert het project vanuit België en Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân doet dat vanuit Fryslân.

Smaak

De regio Meetjesland, Leie & Schelde ligt tussen de steden Gent en Brugge. Noordoost-Fryslân en de Meetjesland, Leie & Schelde regio hebben een rijke cultuurhistorie. Beide regio’s zijn aantrekkelijk om te wonen, te recreëren en vakantie te vieren. Bezoekers van de regio’s kunnen de streek op vele manieren ‘proeven’. Wandelend en fietsend, maar ook door te genieten van de lokale streekproducten. Streekproducten geven deze beide unieke streken nog meer ‘smaak’.

Geef een reactie