Eerste open dag Provinsjehûs zaterdag 21 april

LEEUWARDEN – Komende zaterdag is de eerste open dag van het vernieuwde Provinsjehûs in Leeuwarden. Publiek is welkom om tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje te nemen in het gebouw aan de Tweebaksmarkt. De rondgang door het Provinsjehûs gaat onder meer langs de Statenzaal, langs de kamer waar Gedeputeerde Staten vergaderen en langs het nieuwe kantoorgedeelte.

Op zaterdag 12 mei volgt een tweede open dag. De officiële opening van het Provinsjehûs is op dinsdag 22 mei. Dan begeleidt een koor van 2040 Friezen ’s middags de opening door Hare Majesteit de Koningin. ’s Avonds is er een vrolijke en informatieve manifestatie over Fryslân in 2040. Vanaf komende vrijdag kunnen mensen zich hiervoor aanmelden. Het is die dag niet mogelijk het gebouw vrij te bezichtigen.

Afgelopen zaterdag maakten de koren die het Provinsjehûs open zingen een rondgang door het gebouw. Voor de koren zijn er deze week nog vier oefenavonden. Dit gebeurt onder leiding van dirigent Anne Oosterhaven en Syb van der Ploeg, schrijver van het openingslied.

Geef een reactie