Eerste kievitsei in Kollumerland c.a.

KOLLUM/WESTERGEEST – Op zondag 11 maart 2012 is om 07.07 uur het eerste kievitsei van de gemeente Kollumerland c.a. gevonden door de heer Wieger Andries Wouda uit Ee (geb.datum 11-11-1989). De heer Wouda vond het ei aan de Beintemawei bij Westergeest. De vondst werd direct per sms aangemeld. Na een sms bericht terug heeft Wouda het ei opgepakt.

De Vogelwachtersbond BFVW heeft bevestigd dat de zoekpas in orde is en de juiste procedure is gevolgd door de ‘aaisiker’. Wieger Andries Wouda is lid van de vogelwacht Engwierum.

Het ei wordt vanmorgen om kwart voor elf aangeboden aan burgemeester Bearn Bilker in het gemeentehuis van Kollumerland c.a.De heer Bilker zal het ei lotteren om de versheid en gaafheid ervan vast te stellen. Als het ei vers is, zinkt het. Na de lottering zal blijken of het ei wordt goedgekeurd.

Wordt het goedgekeurd, dan kan burgemeester Bilker de vinder een oorkonde, een bos bloemen en uiteraard het vindersloon overhandigen. Bijzonderheid bij deze vondst is, dat het er op leek dat het eerste kievitsei zaterdag al gevonden was, door de broer van Wieger Andries, Pieter Wouda. Uiteindelijk bleek dat net over de grens met de gemeente Dantumadiel te liggen.

Geef een reactie