Dongeradeel reikt eerste tabletcomputer inzamelactie ‘Lekker Stuk?’ uit

DOKKUM – Op 2 januari is de campagne ‘Lekker Stuk?’ van start gegaan in de gemeente Dongeradeel. De campagne is een bijzondere actie om kleine kapotte elektr(on)ische apparaten apart in te zamelen en te verwerken.De afgelopen drie maanden werden er meer dan 600 afgedankte elektrische en elektronische apparaten gescheiden ingeleverd bij de milieustraat tussen Dokkum en Damwoude, bij de balie van het gemeentehuis en bij de deelnemende elektronicazaken in Dongeradeel. 

Onder de deelnemers wordt ieder kwartaal een tabletcomputer verloot. De gelukkige prijswinnaar van het eerste kwartaal is Geeke Draijer-Marra uit Dokkum. Zij ontving haar prijs vandaag uit handen van wethouder Pytsje de Graaf.

“Elk jier wurdt der yn Nederlân 35 miljoen kilo oan elektryske apparaten yn de kliko fuortsmiten. En dat is skande”, aldus de wethouder. “Dit projekt hat ta doel om de elektryske apparaten yn te sammeljen om sa weardefolle grûnstoffen der út te heljen en opnij te brûken. Ek de skealike stoffen kinne op dizze wize ynsammele wurde en op in adekwate wize opromme wurde.”

Er zijn nog meer tabletcomputers te winnen, want de actie loopt nog tot en met 30 september 2012. Op de website www.leverinenwin.nl staat meer informatie.

Geef een reactie