Dongeradeel en Dantumadiel reiken derde tabletcomputer ‘Lekker Stuk?’ uit

DAMWALD/DOKKUM – Op 2 januari is de campagne ‘Lekker Stuk?’ van start gegaan in de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel. De campagne is een bijzondere actie om kleine kapotte elektr(on)ische apparaten apart in te zamelen en te verwerken. In de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel zijn er in totaal ruim 5.000 afgedankte apparaten ingeleverd.

Onder de deelnemers wordt ieder kwartaal in beide gemeenten een tabletcomputer verloot. De gelukkige prijswinnaar van het derde kwartaal in Dongeradeel is Taeke Kempenaar uit Anjum. Hij ontving zijn prijs op woensdag 17 oktober uit handen van Dirk Albert Zijlstra van Gemeentewurk. In Dantumadiel reikte wethouder Roelof Bos de tablet uit. Hier was Hein van der Meulen uit Damwâld de gelukkige.

De actie ‘Lekker Stuk?’ liep tot en met 30 september en had als doel om mensen er bewust van te maken dat kleine kapotte elektrische en elektronische apparaten apart ingeleverd moeten worden, zodat de waardevolle grondstoffen eruit gehaald kunnen worden om ze opnieuw te gebruiken.

Natuurlijk kunt u uw afgedankte elektrische en elektronische apparaten nog steeds inleveren bij de milieustraat tussen Dokkum en Damwâld

Geef een reactie