Dolph Kessler en Nyk de Vries genomineerd voor Kultuerpriis Tytsjerksteradiel

BURGUM – De jury van de Kultuerpriis Tytsjerksteradiel heeft fotograaf Dolph Kessler en schrijver en muzikant Nyk de Vries genomineerd voor de Kultuerpriis 2011. Op woensdag 14 maart maakt de jury bekend wie de uiteindelijke winnaar van de Kultuerpriis is. De uitreiking van de Kultuerpriis vindt plaats op 5 april 2012, in de raadszaal van het gemeentehuis in Burgum.

Kultuerpriis

De Gemeente Tytsjerksteradiel reikt eenmaal per twee jaar de Kultuerpriis uit. Die bestaat uit een cheque van € 950,- en een replica van het kunstwerk van Frans Ram. Het origineel van dit kunstwerk ‘De kringloop van het water’ staat bij de rotonde in Noardburgum.

De kandidaten vertegenwoordigen diverse disciplines op cultureel gebied, zoals podiumkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie en Friese taal & cultuur.

De jury

De jury van de Kultuerpriis bestaat uit Erik Sinnema (voorzitter), Ankie van der Meer (podiumkunstenaar) en Marian Hulshof (beeldend kunstenaar).

Dolph Kessler

Dolph Kessler is in 1950 geboren in Amsterdam en woont nu in Oentsjerk. Als fotograaf maakt hij onder andere reisreportages, documentaire reportages en impressies van landschappen. Zijn foto’s zijn al in vele kranten en tijdschriften verschenen. Daarnaast won hij prijzen als de ‘Merit award’ in 2006 en ‘De Zilveren Camera’ in 2009.

Nyk de Vries

Nyk de Vries is in 1971 geboren in Noardburgum en woont nu in Amsterdam. Hij is schrijver en dichter van proza in het Nederlands en het Fries. Daarnaast is hij gitarist van Meindert Talma & the Negroes. In 2000 debuteerde Nyk de Vries met de roman ‘Rezineknyn’ en in 2003 volgde de vertaling ‘Rozijnkonijn’. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in zijn geboortedorp Noardburgum. In het Friese literaire tijdschrift ‘Hjir’ publiceert Nyk de Vries sinds 2003 zijn proza. Deze gedichten zijn opgenomen in ‘Motorman,’ dat in 2007 in zowel het Nederlands als het Fries verscheen. De nieuwste bundel van Nyk de Vries heet ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’.

Geef een reactie