Dokkum pakt winkelleegstand aan.

Voorbeeld voor de rest van het land.

Vrijdagmiddag 6 juli om 13.30 uur geeft Burgemeester Waanders op de Breedstraat het startschot voor een uniek project in het centrum van Dokkum. Bij dit project met als titel ‘Dwars Door Dokkum’ hebben bedrijfsleven en onderwijs met elkaar samengewerkt. Met als doelen leegstaande winkelpanden weer een functie geven die interessant is voor het winkelend publiek, de panden een beter aanzien geven, nieuwe omzet voor de gevestigde middenstand mogelijk maken én het introduceren van de QR-code in Dokkum slaat het project vele vliegen in één klap.

Op 6 en 7 juli staat er op de Breedstraat in Dokkum een glazen container opgesteld die door leerlingen van ROC Friese Poort is ingericht en voorzien van posters met QR-codes. De QR-codes verwijzen naar aanbiedingen van de door hun gerunde Outlet Dokkum en kunnen direct na het scannen verzilverd worden. De leerlingen zullen het winkelende publiek desgewenst uitleg geven en assisteren bij het downloaden van een QR-code scanner.

De huidige economische crisis laat ook zijn sporen in de Nederlandse binnensteden na. Bedrijven die failliet gaan laten in vele steden kille lege winkelpanden achter waar op korte termijn geen huurders voor zijn. In de Hoogstraat richt Douma Reclamedingen de etalage van een leegstaand winkelpand in met scanbare QR-codes. Achter de codes zitten bijzondere aanbiedingen van deelnemende winkels uit de Dokkumer binnenstad. Geïnteresseerden worden direct naar de betreffende winkel geleid. De winkeliers kunnen zelf à la minute de aanbieding achter de QR-code aanpassen en daarmee in spelen op het weer of de voorraad. Deze pilot in Dokkum zal 3 maanden draaien en daarna uitgebreid worden naar meerdere panden in Dokkum of elders.

Voor informatie: R. Peters, Douma Reclamedingen.nl tel. 0519-292374

Deelnemende partijen: Douma Reclamedingen, Kabelnoord, ROC Friese Poort, NOFCOM.

Geef een reactie