Tien jaar kringloopbedrijf De Wissel een begrip in Noordoost-Friesland

Sportstudio Dokkum geeft demo in Bodypump

De poppendokters

DOKKUM – Kringloopbedrijf De Wissel bestaat alweer tien jaar en is intussen een begrip geworden in Noordoost-Friesland. Ter ere van dit jubileum zijn er vanaf 1 december 2010 tot 12 februari 2011 tal van activiteiten georganiseerd in het ruime pand van De Wissel.

Afgelopen zaterdag stonden deze activiteiten in het teken van gezondheid. Een warme belangstelling was er voor het zogenaamde kankerkoor ‘Zing voor je leven’, bestaande uit mensen die ooit zijn genezen van kanker of er nog steeds onder lijden. Zij gaven een optreden.

Voor wie fit en gezond wil blijven is bewegen en sporten een echte aanrader. Sportstudio Dokkum liet dat zien door middel van demo’s

in bijvoorbeeld Bodypump en Zumba.

Ook aan de gezondheid van onze dieren was gedacht. Zo kon men bij een dierendokter zijn of haar huisdier laten onderzoeken. Voor de kleintjes onder ons, of de grotere kinderen die een pop of een knuffelbeer hebben met een los hangend oor of verloren oogje, was er een poppendokter.

Kringloopbedrijf De Wissel is er voor iedereen uit de samenleving. Alle huisraad en andere attributen die op een of andere wijze voor hergebruik geschikt zijn, worden door de vele vrijwilligers van De Wissel goed geïnspecteerd en vervolgens na eventueel herstel, voor een redelijke prijs te koop aangeboden in de winkel. De doelstelling van het kringloopbedrijf is, door deze verkoop van tweedehands goederen zoveel mogelijk financiële middelen te verwerven voor goederentransporten naar het arme Moldavië. Dit project word beheerd en gestuurd vanuit de Stichting Fryslân/Moldova.

Geef een reactie