Teeling Petfood ligt op schema bij naleving convenant

VEENWOUDEN РHet diervoederbedrijf Teeling Petfood in Feanw̢lden heeft een nieuwe ontgeuringsinstallatie gekozen en voldoet daarmee aan de tweede stap van het convenant met de gemeente Dantumadiel. Eerder voerde het bedrijf al een test uit met enkele proefinstallaties en leverde voor 1 januari 2011 een geurrapport aan bij de gemeente. De laatste stap in het proces is het realiseren van de ontgeuringsinstallatie voor 1 mei 2011.

Tijdens een informatieavond in november 2010 maakten de gemeente Dantumadiel en Teeling Petfood duidelijk dat via een driestappenplan de geuroverlast van het bedrijf terug werd gebracht. Dat betekende dat Teeling Petfood voor 1 januari 2011 proeven uit moest voeren met testinstallaties en een geurrapport aan de gemeente moest overhandigen. Voor 1 februari 2011 moest het bedrijf kenbaar maken welke ontgeuringsinstallatie gebruikt ging worden. Deze installatie moet volgens het convenant voor 1 mei 2011 operationeel zijn.

“De eerste twee stappen in dit convenant zijn volgens afspraak doorlopen. We hebben er vertrouwen in dat de nieuwe ontgeuringsinstallatie van Teeling Petfood voor 1 mei werkt”, aldus burgemeester Arie Aalberts.

Geef een reactie