Symposium over energiezuinige woningen in Kollum

KOLLUM РOp donderdagmiddag 22 september 2011 organiseren de gemeente Kollumerland c.a., bouwbedrijf Kootstra van der Veen en VDM Woningen in het gemeentehuis in Kollum een symposium over het thema energiezuinige woningen. Doel is regionale bedrijven gerelateerd aan de bouw te laten ervaren wat er voor nodig is om toekomstbestendig te bouwen. Tijdens de bijeenkomst zal gedeputeerde Konst een rapport in ontvangst nemen over de zogenaamde W̻rom Wenningen.

In 2007 zijn de bouwbedrijven Kootstra van der Veen uit Harkema en VDM Wonen uit Drogeham begonnen met de bouw van twee energieneutrale woningen in Kollum, de Wêrom Wenningen. In de periode na de bouw is er onderzocht of beide woningen ook echt energieneutraal zijn en welke lessen er geleerd kunnen worden uit de bouw van dit type huizen. Het onafhankelijke onderzoeksinstituut ECN heeft een rapport geschreven over de energieneutraliteit dat gedeputeerde Hans Konst van de provincie Fryslân uitgereikt krijgt.

Het symposium is ter afsluiting van het project Wêrom Wenningen. Onderdeel van het programma is een lezing door innovator en trendwatcher Marjet Rutten over kansen in de bouwsector en een presentatie over een praktisch voorbeeld van het duurzaam verbouwen van een oude woning. De initiatiefnemers nodigen bedrijven uit Noordoost Fryslân, zoals bouwbedrijven, installateurs, makelaars, banken, woningcorporaties en toeleveringsbedrijven hiervoor uit. Bedrijven die het symposium willen bijwonen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan h.hoekstra@kollumerland.nl.

Geef een reactie